Volledig scherm
© Kees Martens/fotomeulenhof

Eerste voetbaltraining voor jonge PSV-fans

EINDHOVEN - Vijfhonderd jonge PSV-fans kregen zaterdag hun eerste voetbaltraining bij De Herdgang.

"De spelers zullen over enkele ogenblikken het veld op komen", galmt het over de tribune bij De Herdgang. Tina Turners 'You're simply the best' wordt ingezet en het publiek gaat verwachtingsvol staan. Het gejuich barst los zodra onder leiding van mascotte Phoxy zo'n 120 vijf- en zesjarige PSV-fans het voetbalveld betreden. Voetbalschoenen aan, de kniekousen hoog opgetrokken. Sommige hand-in-hand, een enkeling omkijkend en zwaaiend naar papa en mama.

Tijdens de Phoxy Clubdag afgelopen zaterdag kregen zo'n 500 jonge PSV-fans verdeeld over vier groepen een eerste voetbaltraining, onder leiding van PSV-mascotte Phoxy. Na een gezamenlijke warming-up werden ze in kleine groepjes getraind in het dribbelen, passen en penalty schieten.

Dromer
"Wij zijn hiervoor uit Zuid-Holland gekomen", vertelt Roel van de Rovaart. Zijn zoon Joe staat op het veld. "Joe is lid van de Phoxy Club. Hij voetbalt al, bij de Kabouters. Hij droomt er wel van om professioneel voetballer te worden, maar op het veld droomt hij soms ook. Dus vooralsnog is het bij hem vooral spelen." Dat neemt niet weg dat zoon Joe net als zijn vader fan is van PSV. "Joe is op 8 mei jarig. Hij zei toen tegen mij: 'We worden kampioen'. Ik geloofde er niet zo in. Nou, we weten allemaal wat er toen gebeurde."