Volledig scherm
Elanor Boekholt-O'Sullivan. © LinkedIn

Eerste vrouwelijke vliegbasiscommandant start op Vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN - Kolonel Elanor Boekholt-O’Sullivan neemt vanaf woensdag 8 juni het commando over van kolonel Johan van Soest van Vliegbasis Eindhoven. Zij is binnen de Koninklijke Luchtmacht de eerste vrouwelijke vliegbasiscommandant.

Van Soest is drie jaar commandant geweest van de Eindhovense vliegbasis. Onder zijn commando zijn vele wereldwijde militaire en humanitaire transportvluchten uitgevoerd. Ook was hij verantwoordelijk voor de tien ceremonies die op de vliegbasis zijn gehouden voor de slachtoffers van de MH17-ramp in 2014. Van Soest treedt toe tot de staf van het Commando Luchtstrijdkrachten in Breda waar hij zich onder meer gaat bezighouden met de transitie naar de F-35 (JSF).

Kolonel Boekholt-O’Sullivan was eerder strategisch adviseur van de Commandant Luchtstrijdkrachten. Ze begon haar loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht in 1994 in de luchtverkeersleiding. Daarna vervulde zij verschillende functies op het gebied van inlichtingen & veiligheid. Tijdens haar uitzending naar Afghanistan in 2008 was ze projectleider wederopbouw civiele luchtvaart.