Volledig scherm
© Bert Jansen

Eigenaar krijgt vernield pand Eindhoven terug van krakers (video)

EINDHOVEN - De eigenaar van een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Eindhoven kreeg zijn eigendom maandag terug van krakers: volledig vernield en uitgewoond. De schade: tonnen.

 "Dit is nou Nederland ten voeten uit. De politie weigerde op te treden toen wij de vier krakers op 2 juni op heterdaad betrapten. Met deze schade als resultaat. Toen had het gekund, want het pand stond nog geen jaar leeg. Daarom hebben we nu ook gelijk gekregen bij de rechter." Dat zeggen de eigenaar en de beheerder namens BHC van het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Eindhoven.

Na de ontruimde illegale houseparty van afgelopen weekend was de eigenaar nu aan de beurt om zijn eigendom terug te vorderen. Acht dagen na de gewonnen rechtszaak kon dat met politiebegeleiding. Ondanks dat de krakers gevlogen zijn, is het resultaat schokkend.

Rotzooi
Binnen staan een caravan en een aanhanger vol enigszins bruikbare spullen. Voor de rest is er alleen rotzooi: kapotte plafonds, eruit gesloopte meterkast, elektriciteitsleidingen en stopcontacten, een losse gasmeter, en overal rommel, rotzooi, troep.

Het lijkt erop dat het pand helemaal gestript en weer ingericht moet worden. Enkele tonnen, misschien wel een miljoen, is de schade volgens de beheerder. En dan te bedenken dat er begin juni een huurder geïnteresseerd was. Die is inmiddels afgehaakt, aldus de eigenaar.

Volledig scherm
© Bert Jansen
De eigenaar van een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Eindhoven kreeg zijn eigendom maandag terug van krakers: volledig vernield en uitgewoond. De schade: tonnen.