Volledig scherm
Grote politieactie tegen heling en witwassen © Bert Jansen

Eigenaar pandjeshuis Eindhoven aangehouden in groot onderzoek heling en witwassen (video)

EINDHOVEN - De politie is dinsdagmiddag een grote actie begonnen in een onderzoek naar onder meer heling en witwassen. De actie richt zich in het bijzonder op een pandjeshuis in Eindhoven. De 45-jarige eigenaar is aangehouden en wordt verdacht van heling en witwassen.
 

De afgelopen jaren hield de politie meerdere verdachten aan voor woninginbraken in en rond Eindhoven. Bij die onderzoeken dook meerdere malen de naam op van een pandjeshuis aan de Schubertlaan, waar veel van de gestolen spullen zouden worden ingeleverd. De recherche besloot zich daarom te buigen over deze onderneming.

Arrestatie
De politie startte het onderzoek in maart 2015. De rol van de 45-jarige eigenaar van het pandjeshuis werd onder de loep genomen. Hij werd dinsdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden in zijn zaak. Hij wordt onder andere verdacht van heling en witwassen.

Iemand die bedrijfsmatig tweedehands goederen opkoopt, moet alle goederen die hij bezit en aankoopt registreren. ''Wij hebben sterke aanwijzingen dat de man ook zou rommelen met het in- en verkoopregister'', meldt de politie. 

Doorzoekingen
''We zijn dinsdag begonnen aan een uitgebreide doorzoeking van het bedrijfspand aan de Schubertlaan en een loods aan de Waldeck Pyrmontstraat in Eindhoven. Naast de woning van de eigenaar in Mierlo worden panden in Geldrop, Amsterdam en Den Haag bezocht'', aldus de politie. Het gaat om panden die te linken zijn aan de verdachte.

De politie is onder meer op zoek naar geld, sieraden en elektronica. Ook wordt gezocht naar de administratie van het bedrijf en van de verdachte.
 

Volledig scherm
Pandjeshuis aan de Schubertlaan © Bert Jansen
Volledig scherm
Grote politieactie tegen heling en witwassen © Bert Jansen
Volledig scherm
Pandjeshuis Eindhoven © Google
De politie is dinsdagmiddag een grote actie begonnen in een onderzoek naar onder meer heling en witwassen. De actie richt zich in het bijzonder op een pandjeshuis in Eindhoven. De 45-jarige eigenaar is aangehouden en wordt verdacht van heling en witwassen.