Volledig scherm
Enkele van de gestolen sieraden. © Politie

Eigenaren gezocht van gestolen kostbare sieraden in Zuidoost-Brabant (video)

EINDHOVEN - Tonnen aan goud en kostbare sieraden trof de politie in maart aan in een bedrijfspand aan de Schubertlaan in Eindhoven en op een locatie in Amsterdam tijdens een onderzoek naar heling en witwassen. De sieraden zijn vermoedelijk afkomstig van woninginbraken in heel Nederland. De politie probeert de eigenaren van deze kostbaarheden te achterhalen en publiceert foto's van 67 van de aangetroffen kostbaarheden om te proberen meer over de herkomst te weten te komen.

De afgelopen jaren hield de politie meerdere verdachten aan voor woninginbraken in en rond Eindhoven. Bij die onderzoeken dook vaak de naam op van een pandjeshuis aan de Schubertlaan in Eindhoven, waar veel van de gestolen spullen zouden worden ingeleverd.

Heling en witwassen
Tijdens een grote actie op 22 maart, die zich in het bijzonder op het pandjeshuis richtte, werd de 45-jarige eigenaar aangehouden op verdenking van onder andere heling en witwassen. Hij zit nog steeds vast. In het onderzoek werd in april een 28-jarige vrouw aangehouden. Zij is vrijgelaten, maar nog wel verdachte in de zaak.

In het onderzoek werken de politie en het Openbaar Ministerie nauw samen met de gemeente Eindhoven en de Belastingdienst.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

De politie is op zoek naar de eigenaren van mogelijk gestolen sierraden. Tijdens een inval in een pandjeshuis in maart van dit jaar werden 300 sierraden in beslag genomen. 67 daarvan staan nu online. https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2016/juli/09-sieraden-pandjeshuis.html