Volledig scherm
Op het terrein rechts komt nieuwbouw voor de islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad, de bedrijfspanden ernaast maken waarschijnlijk plaats voor woningen. Archieffoto Ronalde Otter.

Eindelijk verhuizing Radiateurenfabriek Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense Radiateurenfabriek gaat eindelijk de Frankrijkstraat verlaten. Een nieuw onderkomen wordt gezocht aan de Lodewijkstraat. De panden maken waarschijnlijk plaats voor woningen.

De Frankrijkstraat gaat er de komende jaren heel anders uitzien. Niet alleen komt er nieuwbouw voor de Islamitische basisschool en wordt het voormalig Ster College omgebouwd tot wooneenheden, ook het fabrieksterrein van de Eindhovense Radiateurenfabriek en het failliete Prefab Beton Centrale gaat op de schop.

De producent van vrachtwagen-radiateuren heeft eindelijk overeenstemming met de gemeente over een vertrek, zegt directielid Stefan Dijk. Na een jaar of tien soebatten met de gemeente gaat het bedrijf naar de Lodewijkstraat. Daar is met sloopbedrijf Heezen het terrein van afval inzamelaar Cure gekocht. Milieustraat en kantoor van Cure verhuizen naar Acht, naast Van Gansewinkel. "We moeten nog wel het nodige verbouwen, maar we hopen eind dit jaar aan de slag te kunnen. En onze vaders houden de gebouwen. Ze voeren gesprekken met projectontwikkelaar Stam en De Koning. Die wil op het terrein woningen bouwen."

Ook het gebouw en terrein van de vorig jaar failliet verklaarde betoncentrale wordt daar waarschijnlijk bij getrokken.