Volledig scherm
Eindhoven Airport. © Bert Jansen

Eindhoven Airport verwacht weer records te breken

EINDHOVEN - Eindhoven Airport verwacht ook dit jaar weer records te breken. Ondanks dat het vliegveld in juni twee weken dicht was voor de aanleg van een nieuwe start- en landingsbaan verwacht directeur Joost Meijs dat er in heel 2016 zo'n 4,6 miljoen reizigers verwerkt worden. Dat zou neerkomen op een groei van zes procent ten opzichte van 2015. 

Vanaf Eindhoven kan er met verschillende maatschappijen naar 73 steden in 24 landen gevlogen worden. Vooral in Spanje is de keuze met 15 bestemmingen groot.

Schiphol
Hoewel Eindhoven de tweede luchthaven van Nederland is, valt het aantal vluchten en passagiers in het niet bij Schiphol. In de drukste periode verwerkt dat vliegveld zo'n 1.600 vliegtuigen en 220.000 passagiers per dag. Waar Schiphol de drukste dag van het jaar vorige week al gehad heeft, zal Eindhoven Airport de piek naar verwachting pas begin september hebben. Vooral omdat er dan zowel veel mensen vertrekken als aankomen.

Nieuwe bagagehal
Op en rond het vliegveld wordt hard gewerkt om de groei ook de komende jaren te kunnen verwerken. Zo wordt er 19 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe bagagehal en een multifunctioneel gebouw waarin onder andere een McDonalds, winkels, parkeerplekken en een terminal voor het openbaar vervoer komen.

Volledig scherm
Reizigers wachten bij de bushalte van Eindhoven Airport op verder vervoer. Kees Martens/Fotomeulenhof