Volledig scherm
Zestien woningen van het project Aquaveste (aan de Waterlinie) zijn sinds eind vorig jaar al in bezit van de gemeente Eindhoven. © Infographic Elisee van Heukelom

Eindhoven doet laatste appartemente Aquaveste over aan Woonbedrijf

EINDHOVEN – Ook de laatste 9 appartementen in Aquaveste in Meerhoven kan de gemeente Eindhoven nu van de hand doen. Corporatie Woonbedrijf koopt de flats om er statushouders, gescheiden mensen en huurders die begeleid moeten worden onder te brengen.

Eindhoven gaf in 2009 garanties af voor de bouw van in totaal 86 woningen en appartementen in Meerrijk en Aquaveste. Alleen zo konden het spilcentrum en het wijkcentrum gebouwd worden. In 2012 werd Eindhoven daardoor eigenaar van de in crisistijd niet te verkopen woningen. Vorig jaar gingen al veel woningen in Meerrijk naar Amvest. Anderen werden aan particulieren verkocht. De laatste negen van het complex aan de Waterlinie gaan nu naar Woonbedrijf.

Volgens wethouder Yasin Torunoglu hebben de crisismaatregelen bijgedragen aan de leefbaarheid in Meerhoven.

Verder gaat het ook goed met de verkoop van woningen en kavels en de inzet van ontwikkelaars in Meerhoven, aldus de gemeente. De komende jaren wordt er dan ook volop bouwactiviteit verwacht in Waterrijk.

Woonbedrijf kan de appartementen binnenkort gaan verhuren. Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf: "In deze appartementen zullen we woningzoekenden huisvesten die op zoek zijn naar snel beschikbare, goede en betaalbare woonruimte, maar die door hun positie op de woningmarkt niet snel in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, zoals statushouders, mensen die net een relatiebreuk achter de rug hebben en mensen met woonbegeleiding. We weten dat er vanuit die groepen een grote vraag is naar woningen." De corporaties en de gemeente hebben afgesproken de komende jaren 1000 van dit soort flexwoningen op te leveren.