Volledig scherm
Betrokkenen krijgen inspraak over de herinrichting van de Vestdijk in Eindhoven.

'Eindhoven' kan mening geven over Vestdijk

EINDHOVEN - Eindhoven gaat de mening polsen van alle belanghebbenden over de herinrichting van de Vestdijk. Zij mogen onder meer hun zegje doen over de 'voorkeursvariant': één rijstrook minder voor autoverkeer, 30 kilometer maximumsnelheid en een knip bij de Kanaalstraat.

Het college van B en W van Eindhoven wil geen besluit nemen over de herinrichting van de Vestdijk zonder de mening van betrokken ondernemers, gebruikers en omwonenden te polsen. Dat moet echter wel snel want volgend jaar moet de weg op de schop om 4 miljoen provinciesubsidie veilig te stellen.

Virtual reality-beeld
De bedoeling is om zo de hoeveelheid verkeer met 40 procent te verminderen om bijvoorbeeld schonere lucht te krijgen. Als alternatieve routes zouden dan de Kanaaldijk-Zuid en de Fuutlaan ingericht moeten worden. De verwachting is dat de problemen met verkeersdrukte zich verplaatsen en zo elders tot opstoppingen leidt.

Er komen waarschijnlijk bijeenkomsten, maar het college wil ook bekijken of het mogelijk is moderne manieren te vinden om de betrokkenen te horen. Ook kan er een virtual reality-beeld van de nieuwe Vestdijk ingezet worden. Volgende maand moet daarvoor een plan klaar zijn.