Volledig scherm
Flitskast op de Beukenlaan

Eindhoven overweegt aanpassing snelheid op rondweg na vele boetes

EINDHOVEN - Het extreem hoge aantal snelheidsboetes op de kruising Beukenlaan-Strijpsestraat-Zeelsterstraat is voor de gemeente Eindhoven aanleiding de situatie alhier nog eens goed onder de loep te nemen.

De gemeente overweegt daarbij om de maximum snelheid te verhogen, of duidelijkere en/of meer borden met de aanduiding '50' te plaatsen. Nu staat er, komend vanaf de Tilburgseweg slechts één bord met daarop de limiet: 50. Die wijkt af van de rest van de rondweg, waar bijna overal 70 als maximum geldt. Door automobilisten wordt dit vaak als verwarrend of onlogisch ervaren.

51.566 boetes
De met flitspaal uitgeruste kruising Beukenlaan oogstte vorig jaar 51.566 boetes en staat daarmee derde op de nationale ranglijst. Ook de Marconilaan leverde het CJIB flink wat geld op: deze kruising staat met 51.384 boetes op de vierde plek.

Gemeente is verrast
Het hoge aantal overtredingen op de Strijpse kruising heeft de gemeente verrast. 'Uit het hoge aantal boetes blijkt dat de huidige snelheidsaanduiding niet duidelijk en/of logisch is', aldus de gemeente Eindhoven.