Volledig scherm
Het A(cquisitie)-team van de gemeente Eindhoven met wethouder Staf Depla (staand, derde van rechts). Rob van den Broek (gehurkt, tweede van links), Emma Briggs (staand, derde van links) en Ad Heerschap (staand, uiterst rechts) zijn de opvallendste personen. Foto Tom Valstar/fotomeulenhof

Eindhoven presenteert A(cquisitie)-team

EINDHOVEN - Nieuwe horeca- en detailhandel binnenhalen en begeleiden, het voorzieningenniveau verhogen en het vestigingsklimaat verbeteren, maar toch vooral werkgelegenheid scheppen.

Dat zijn de doelen van het A-team, het acquisitieteam dat de gemeente Eindhoven dinsdag presenteerde. De gemeente steekt dan ook in 2 jaar 2 miljoen euro in het A-team - gek dat van gemeentewege niemand aan die oude tv-serie dacht, daar werd gewoon van het acquisitieteam gesproken. Belangrijkste leden zijn oud-horeca-ondernemer Rob van den Broek, die zich met name richt op nieuwe horecaconcepten, en 'retailspecialiste' Emma Briggs die de detailhandel moet bespelen.

Daarnaast zitten in het team mensen van de afdeling vergunningen die het bedrijven - ook high tech-ondernemers die via Brainport International Desk binnenkomen - gemakkelijker moeten maken om de benodigde papieren te krijgen. En een aantal data-managers die bedrijven van de juiste informatie moeten voorzien over vestigingslocaties bijvoorbeeld.

Opmerkelijk dat er in het team ook een 'living in-coördinator' is benoemd. Ad Heerschap moet vooral zorgen dat de partners van expats zich in Eindhoven thuis gaan voelen. Twee andere belangrijke doelgroepen van het team zijn startups en beleggers. Zo werden afgelopen week de leden van een Nederlandse organisatie van institutionele beleggers (zoals pensioenfondsen) rondgeleid. Zij zoeken projecten waar ze hun geld veilig in kunnen beleggen. In Eindhoven zijn ze meer dan welkom, aldus wethouder Staf Depla bij de presentatie van het A-team in Igluu in de Lichttoren. .