Volledig scherm
De ‘Before I die’-wand waar mensen wensen op konden schrijven. © Jean Pierre Reijnen

Eindhoven voor even geen Lichtstad, maar Gelukstad

EINDHOVEN - Eindhoven was zaterdag en zondag even Gelukstad. Tijdens de vierde editie van de Geluksroute 040 konden Eindhovenaren op verschillende plekken in de stad geluksactiviteiten bezoeken. Een greep uit het programma: lachmeditatie, circusworkshops, readings en een stiltewandeling.

Op de Smalle Haven, de Gelukstraat, trekt de zogeheten ‘Before I die’-wand de aandacht van voorbijgangers. Op een zwarte muur hebben gelukszoekers met gekleurde krijtjes hun wensen geschreven. ‘Naar Iran gaan’, luidt die van Farideh Heidari. “Dat is mijn geboorteland”, vertelt de Iraanse, die voor haar studie naar Nederland verhuisde. Over de wensmuur is ze enthousiast. “I love it! Mensen praten minder met elkaar. Dit is een andere manier om te zien wat anderen drijft.”

Opruimworkshop
Bij Dé Plek op de Noord-Brabantlaan waren ook activiteiten rondom geluk, van een opruimworkshop tot reikibehandelingen. Lichtwerker Kristel van Deursen gaf een bijzondere workshop, waarbij deelnemers moesten mediteren en tekenen wat hen licht – ofwel geluk – brengt. “Licht kun je halen uit positieve woorden, maar bijvoorbeeld ook uit mooie kleuren”, aldus Van Deursen. “Geluk wordt vaak opgehangen aan geld of spullen, maar mensen merken steeds meer dat dat niet voedt. Ik wil hen laten nadenken over wat hen écht gelukkig maakt.”