Volledig scherm
Gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu) reikt de oorkonde uit aan Jalila Essaïdi.

Eindhovens Mestic®:kleding uit koeienmest is 'Groen bedrijf van de maand'

EINDHOVEN - Jalila Essaïdi, vanwege haar voortrekkersrol op het gebied van biotech-ondernemen door de provincie Noord-Brabant onderscheiden met de eretitel ‘Groen bedrijf van de maand’.

Een belangrijk deel van haar inspiratie vindt ze in de natuur. 

Internationaal
Een woord Nederlands is amper te horen in haar atelier: het Bio Art Laboratories van Jalila Essaïdi biedt een podium aan internationale ondernemers met een technische, biologische en/of creatieve achtergrond. Faciliteert en begeleidt hen, geeft ze een kans te experimenteren. ‘Van de tien pogingen gaan er negen mis. Maar dat is niet erg; het gaat om het leerproces en uiteindelijk volgt ook het resultaat’.

Mestic®
Baarde ze eerder al opzien met haar ‘bulletproof skin’: menselijke huid, versterkt met synthetische spinnen-zijde’, momenteel staatEssaïdi in de schijnwerpers met Mestic®, een project waarmee ze een bijdrage hoopt te leveren aan het oplossen van het mest-overschot. Mest is namelijk prima te verwerken tot allerlei verpakkingsmaterialen (papier, plastic, textiel). En zelfs tot kleding! Vraag is er al volop; het wachten is op de fabriek die er over drie tot vijf jaar moet staan.