Volledig scherm

Eindhovens studententeam elektrische racewagen op Zandvoort door pech achtervolgd

ZANDVOORT - InMotion, het team van studenten van TU/e en Fontys, dat dit weekend zijn elektrische racewagen op Zandvoort zou demonstreren, wordt achtervolgd door pech. 

De in de afgelopen twee jaar ontwikkelde en door de studenten zelf gebouwde auto, de KP&T IM/e, zou dit weekend voor het eerst rijdend te zien zijn op het circuit in Zandvoort. Vanaf de aankomst op het circuit, afgelopen vrijdag, waren er technische problemen met de bekabeling. Tot en met zondagochtend is er in ploegen doorgewerkt, om de beoogd 'snelste elektrische formule raceauto' aan de praat te krijgen.

Woordvoerder Marc de Mol Moncourt laat zondagochtend weten dat de technische problemen zo goed als verholpen zijn. "Het ziet er redelijk goed uit. De auto zit in elkaar en we laten de motor nu even draaien zonder wielen. Maar we zijn afhankelijk van het weer: het is behoorlijk nat op het circuit en we hebben geen regenbanden bij ons. Bovendien is de achterkant, waar de bedrading zit, nog open. Dit is heel zuur, maar we willen met de regen nu geen risico nemen."