Volledig scherm
© Bert Jansen

Eindhovense buurt zag al vaker gewapende mannen bij Dennis S.

EINDHOVEN - "Ik hoop dat Dennis het overleeft, maar ook dat hij binnen twee weken verhuist." Dat zegt een van de omwonenden aan de Sint Petrus Canisiuslaan waar dinsdag Eindhovenaar Dennis S. zwaargewond raakte na meerdere keren te zijn beschoten.

In de buurt zijn zorgen over de veiligheid na het zoveelste incident rond de 34-jarige Eindhovenaar. Behalve de beschieting dinsdagavond rond half negen en vorig jaar juni in Mierlo-Hout stonden er al eerder gewapende mannen bij hem op de stoep.

Volgens buurtgenoten werd hij twee maanden na het incident van vorige zomer zelfs voor z'n deur belaagd door een man met een kalasjnikov. Het wapen zou dienst hebben geweigerd waardoor S. kon vluchten.

Jaren geleden was het ook twee keer mis op dat adres. Op een maandagmiddag eind juni 2010 werd S. thuis aan de Sint Petrus Canisiuslaan overvallen. Na een vechtpartij met drie mannen werd er een pistool tegen z'n hoofd gezet. S. werd vastgebonden en onder schot gehouden terwijl de mannen het huis doorzochten en er met een kleine buit vandoor gingen.

Ruim een jaar later in augustus zagen omwonenden drie mannen die zich vreemd gedroegen bij de woning van S.. Toen een van hen met een bivakmuts over z'n hoofd over een schutting wilde klimmen, werd de politie gewaarschuwd. Uiteindelijk konden agenten na het lossen van een waarschuwingsschot een vluchtende verdachte aanhouden. Van de andere twee werd alleen de lege vluchtauto later gevonden.