Volledig scherm
Wat paarden kunnen, kunnen konijnen ook © Facebook/Konijn-Hop

Eindhovense springkonijnen willen stunten op EK

EINDHOVEN - De 'springkonijnen' Kinky en Vampee zij er klaar voor. Samen met trainster, coach en eigenaresse Marcia van Venrooij uit Eindhoven doen ze een gooi naar de Europese titel Konijn-Hop.

In haar tuin aan de Eindhovense Paul Krügerlaan heeft Marcia van Venrooij (25) de oranje loper uitgerold. Daarop zijn onder andere een stijlsprong en een oxer opgebouwd. Het zijn echter geen paarden die even later de hindernissen slechten, maar twee konijnen. Konijnen? Ja, het duo Kinky (3) en de tweejarige Vampee zijn volop in training voor het Europees Kampioenschap Konijn-Hop dat komend weekeinde in Duitsland wordt afgewerkt. Konijn wat? "Konijn-Hop", legt eigenaresse, trainster én coach Van Venrooij uit, "is in Nederland een onbekende sport. Maar in landen om ons heen is het groot. Daarom moeten we voor een EK over de grens."

Bekijk op deze Facebookpagina hoe die sport in zijn werk gaat

Het EK Kaninhop wordt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september gehouden in Büren-Steinhausen. Van Venrooij neemt het in drie ronden op tegen teams uit Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Zweden en Tsjechië.

Benieuwd welke 'vreemde' sporten er nog meer zijn? Bekijk een top tien via deze link.