Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Eindhovense veelpleger hoort zes maanden cel eisen na speelgoeddiefstal

DEN BOSCH - Hij had methadon nodig en was daarvoor op zoek naar 'snel geld.' Dus stal een 55-jarige man speelgoed bij Bart Smit in Eindhoven.

Hij moet daarvoor, wat de officier van justitie betreft, zes maanden de cel in. Bij de rechtbank in Den Bosch was woensdag geen discussie over de feiten. De verdachte, veelpleger Mark van V. uit Eindhoven, bekende grif. In totaal had hij al 23 jaar cel achter de rug, voornamelijk voor diefstallen. Bij Bart Smit stal hij in november 2015 een speelgoedhond, en in mei 2016 een speelgoedgeweer. Met de opbrengst - 15 euro voor het geweer - wilde hij methadon kopen, nodig vanwege zijn verslaving.

De man woont momenteel in een huurhuis in Eindhoven. Als hij weer de gevangenis in moet, valt dat huis weg en belandt hij op straat zodra hij vrijkomt, betoogde zijn advocaat R. Theuns. Reden voor hem om een voorwaardelijke straf te bepleiten. Officier van Justitie C. Molle vond dat de man gewoon moet boeten voor zijn daden en eiste drie maanden cel per diefstal.