Volledig scherm
Sleutelen in Wenen aan STORM

Elektrische motor Storm van TU Eindhoven op tweede dag al gestrand door pech

EINDHOVEN - "Dit is absoluut niet het begin dat we verwacht hadden", zegt Bas Verkaik van het TU/e-studententeam dat met twee zelfgebouwde elektrische motoren in 80 dagen de wereld rondrijdt. De start, vanaf de Piazza in Eindhoven, was zondagmiddag. Maandagavond viel de Storm Wave, op de snelweg voor Wenen, stil.

Een kapotte inverter -het apparaat dat de gelijkstroom vanuit de batterijen omzet naar wisselstroom- was de oorzaak. Even eerder, bij München, speelden dezelfde problemen het team al parten.

Inverters
Het team heeft besloten dinsdag in Wenen te blijven, om de twee Wave motoren (één is reserve) te voorzien van nieuwe inverters. "Het bedrijf dat ze geleverd heeft, zit in Duitsland, dus dat is een geluk bij een ongeluk", aldus Verkaik. Woendagochtend vertrekt het team -met een rijdende motor, daarvan is de woordvoerder overtuigd– voor de volgende halte naar Timisoara in Roemenië.

Van een achterstand in het rijschema is volgens hem geen sprake, omdat er sowieso al een rustdag in Istanbul was ingepland.

Volg Storm ook op Facebook.