Volledig scherm
© ThinkStock

Engelse politie wist van komst helikoptersmokkelaars uit Eindhoven: 100 kilo drugs, 13 miljoen euro

EINDHOVEN - De Engelse politie was op de hoogte van de komst van twee Eindhovense smokkelaars (26 en 27 jaar). Het duo wierp donderdag per helikopter 40 kg cocaïne en 60 kg heroïne af boven Kent. De straatwaarde bedraagt circa 13 miljoen euro.

De politie kende de plek waar de drugs naar beneden kwamen. Ze hield eerst de ontvanger van de drugs aan, een Engelsman. Dat gebeurde ten zuidoosten van Londen.

Laboratorium 
Later op de dag volgde de aanhouding van de twee Eindhovenaren op het vliegveld van Redhill, 30 km ten zuiden van Londen. Diezelfde dag werd de Nederlandse politie ingelicht. Die trof bij huiszoeking in Eindhoven in een garage bij een woning een compleet ingericht werkend cocaïnelaboratorium aan. Een vriendin van een van de twee Eindhovenaren werd aangehouden, maar zij werd vrijdag weer vrijgelaten. In totaal vond de politie in twee woningen twee vuurwapens, drugs en 16.000 euro in contant aan.

Veel smokkelaars verstoppen hun waar in vrachtwagens en containers. Thomas Aling, woordvoerder van de Landelijke Eenheid Politie in Driebergen, heeft nog niet eerder meegemaakt dat er gesmokkeld wordt met behulp van een helikopter. "Dat je dat op deze manier doet, is bijzonder. Zo kan het kennelijk dus ook."