Volledig scherm
© ThinkStock

Ergernis bij omwonenden over helikoptervluchten tijdens Lakedance in Best

BEST/EINDHOVEN - Diverse bewoners van de Eindhovense wijk Achtse Barrier hebben zaterdag klachten ingediend over het lawaai van overvliegende helikopters tijdens dancefestival Lakedance op Aquabest.

Het Leefbaarheidsteam van de wijk heeft daags na het festival een gepeperde mail gestuurd aan burgemeester Van Aert van Best, de gemeente waar Aquabest onder valt. De Achtse Barrier – enkele honderden meters van de recreatieplas – roerde zich de afgelopen jaren al vaker vanwege festivallawaai.

Bezoekers van Lakedance konden ditmaal een helikoptervlucht over het terrein boeken. 'De (geluids)overlast van de helikopters was enorm en het geluid ervan kwam regelmatig bij het overvliegen ver boven de 70 decibel uit', schrijft een woordvoerder van het Leefbaarheidsteam. 'De helikopteractie behoort onder de vergunning te vallen. Ik vind het vreemd dat er tijdens het evenement niet op gehandhaafd is.' Meer dan de helft van de klachten over Lakedance betrof de helikopter. 'Jammer, want de muziek van het evenement was ditmaal heel weinig overlastgevend.'