Volledig scherm

Experiment met video-scheidsrechter tijdens Otten Cup, toparbiters present

EINDHOVEN - De KNVB experimenteert tijdens het toernooi om de Otten Cup met een officiële video-scheidsrechter. Deze assistent-arbiter heeft vergaande bevoegdheden tijdens een duel. 

Zo kan de functionaris onder meer bij rode kaarten, strafschoppen of doelpunten ingrijpen, als sprake is van kennelijke onrechtvaardigheid.

Van vrijdag tot en met zondag wordt het jaarlijkse internationale jeugdtoernooi weer in Eindhoven op trainingscomplex De Herdgang georganiseerd. Een aantal toparbiters maakt de gang naar Eindhoven, ondanks het openingsweekend van de eredivisie. Onder meer Danny Makkelie en Serdar Gözübüyük fluiten een duel.

Organisator Ron Verkerk en zijn collega's hebben opnieuw een topveld gepresenteerd. Onder meer beloftenploegen van FC Barcelona en Paris Saint-Germain maken de tocht naar Eindhoven. Ook PSV neemt traditiegetrouw met een sterke ploeg deel.

Coach van de Eindhovenaren is Geert Brusselers, die vorig jaar een goed seizoen beleefde met de A1 en op een haar na het kampioenschap miste. Wel overwinterde zijn team Europees. PSV pakte vorig jaar op De Herdgang ook de Otten Cup.