Volledig scherm
Beeldende kunst van Hennie van Oers.

Expositie met werken van Hennie van Oers in woonpark Eckartdal Eindhoven

EINDHOVEN - De expositie Levensweg met werken van kunstenares Hennie van Oers opent op zondag 4 september in de herberg van woonpark Eckartdal.

Tijdens de tentoonstelling, die loopt tot 1 januari 2017, kunnen bezoekers beeldende kunst zien van de voormalig vrijwilliger bij Lunet zorg, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hennie stierf in 2015, maar haar levensvisie leeft voort in haar kunst. Bij de kunstenares was het experiment zelf de kunstvorm geworden. Het eindeloos proberen is waar het haar om ging; 'oefening baart kunst'.

De opening vindt plaats in de herberg op Nuenenseweg 1 en begint om 14.00 uur. Meer info is te vinden op de site van de zorginstelling. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door het Eindhovense klezmerensemble Klezmajeur. De leden brengen Joodse dansmuziek en maken gebruik van  accordeon, contrabas, viool en klarinet.

Ter nagedachtenis aan Hennie biedt stichting Eidolon jonge, beginnende kunstenaars een platform waar zij zich kunnen presenteren.