Volledig scherm
© Menno Boon

Expositie over 150 jaar spoorwegen in Eindhoven verlengd

EINDHOVEN - De expositie Eindhoven Centraal over 150 jaar spoorwegen en ander openbaar vervoer wordt verlengd tot en met 4 september. Ook is er zaterdag 25 juni een lezing over het nieuwe station.

De tentoonstelling van Eindhoven in Beeld zou aanvankelijk de komende maanden te zien zijn in de oude restauratie van het station, boven de ingang. Maar vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing later dit jaar, kon dat niet doorgaan. "Dat is jammer want het onderwerp paste precies in het station", aldus een NS-woordvoerster.

De NS gaat de verblijfplaats voor treinreizigers die wat langer moeten wachten zelf uitbaten. Er komt ook een horecavoorziening.

De expo Eindhoven Centraal met maquettes, voorwerpen en veel foto's is sinds begin april te zien in het Erfgoedhuis op het NRE-terrein. Bovendien is er zaterdag 25 juni om 14.00 uur een lezing door Anton Kamp, projectleider van ProRail, over de verbouwing van het station met onder meer de nieuwe tunnel. Het Erfgoedhuis is die dag ook open van 13.00 tot 16.00 uur. Entree: 2 euro.

Normaal is de tentoonstelling doordeweeks gratis te bezoeken, elke dag van 11.00 tot 16.00 uur.