Volledig scherm

Extra crisisbedden nachtopvang na overlijden Birgit Rosenbrand

EINDHOVEN - Het overlijden van Birgit Rosenbrand bij nachtopvang 't Eindje in Eindhoven, heeft ertoe geleid dat er bij de opvang drie extra crisisbedden komen. Ook worden er meer uren voor begeleiding ingeroosterd.

Rosenbrand werd in de ochtend van 2 juni vorig jaar dood op de stoep van de nachtopvang gevonden, nadat haar de voorafgaande nacht de toegang was geweigerd. Dat kwam deels doordat ze onder invloed verkeerde en lastig was, deels doordat de dienstdoende medewerkers van 't Eindje niet wisten dat ze die avond zou komen. Rosenbrand (33) was eerder op de dag wegens 'ontwrichtend gedrag' tijdelijk de toegang ontzegd tot het Domushuis; de opvang voor verslaafden van het Leger des Heils. Domushuis meldde 't Eindje dat ze die avond daar zou overnachten. De nachtdienders van 't Eindje hadden die boodschap niet meegekregen.

De extra crisisbedden zijn bestemd voor situaties als die rond Birgit Rosenbrand. In de brief die burgemeester en wethouders van Eindhoven donderdag schreven aan de gemeenteraad, melden ze ook dat bij t' Eindje extra begeleiding wordt ingeroosterd in de avond: van zeven uur naar twaalf uur.