Volledig scherm
Extrema Outdoor 2015. © Jurriaan Balke

Extrema uit Eindhoven en medewerker doen aangifte van fraude en laster

EINDHOVEN - Festivalorganisator Extrema en een medewerker gaan aangifte doen wegens smaad en identiteitsfraude omdat een onbekend persoon zich heeft voorgedaan als medewerker Dennis Behlau van het bedrijf.

Behlau doet aangifte van identiteitsfraude, festivalorganisator Extrema van smaad en laster.

Interview
De onbekende man gaf zich minstens één keer uit voor Behlau. Dat gebeurde tijdens een interview met een verslaggever van BN De Stem. Dat ging over uitspraken van de Bredase ex-crimineel John Jansen in een documentaire over zijn leven. Extrema-medewerker Dennis Behlau zegt in het artikel niet blij te zijn met het verkeerde beeld dat Jansen schetst over drugsgebruik op het festival Extrema dat jaarlijks in Best plaatsvindt. Het artikel hierover stond korte tijd online op verschillende nieuwswebsites. Door een technische fout belandde het ook in het ED van afgelopen dinsdag.

Politie
De echte Dennis Behlau wist nergens van en had de journalist helemaal niet gesproken. "Ik werk wel bij Extrema, maar houd me als projectmanager bezig met het Solar Festival." Ook al zijn de uitspraken die de onbekende in zijn naam deed, verre van opzienbarend, hij wil het toch rechtgezet hebben. Hij zegt geen idee te hebben wie zich als hem heeft voorgedaan. Behlau heeft met zijn werkgever al een gesprek bij de politie gehad, de aangiftes volgen later deze week.