Volledig scherm
© Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven in de problemen na dreun in Oss

OSS - FC Eindhoven heeft vrijdagavond een zware nederlaag geleden op bezoek bij FC Oss (6-2). De ploeg van Ricardo Moniz verloor zo al voor de vierde keer dit seizoen.

Tom Boere, de spits die ze niet meer nodig hadden in Eindhoven, was de beul van de avond. Hij maakte er drie en verliet het veld met een publiekswissel. Het werd een sowieso een bizarre avond in het Frans Heesen Stadion.

FCE kwam nog wel op voorsprong, maar stond met rust toch met 3-2 achter. Voorafgaand aan deze speelronde had niet een club minder doelpunten gemaakt dan FC Oss (5). Maar een helft tegen FC Eindhoven was genoeg om korte metten te maken met dat statistiekje. De thuisploeg dankte FCE vriendelijk voor de onbezorgde overtocht richting het doel, en scoorde direct driemaal vóór rust. Voor de uitploeg was het raak via Deschilder (0-1) en Lieder (2-2).

Maar FC Oss scoorde ook nog eens drie keer ná rust. Moniz bracht in de rust de nieuwe spits Alemão en ook nog buitenspeler Tibo van de Velde. FC Eindhoven kreeg enorme kansen, maar na de 4-2 van Kamaci was het echte verzet eigenlijk wel gebroken. Boere mikte nog raak vanaf de stip (5-2) en Van der Venne zorgde in de absolute slotfase voor de zesde.

FC Eindhoven staat na de sof op de zeventiende plaats in de eerste divisie.