Volledig scherm
FC Eindhoven tegen KV Mechelen. © Bert Jansen

FC Eindhoven - Mechelen 2-1

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft een mooi resultaat geboekt tegen de eerste internationale sparringspartner van de voorbereiding. Het Belgische KV Mechelen stond een kwartier voor tijd met 0-1 voor, maar testspeler Mart Lieder boog met de score daarna helemaal om: 2-1.

Eindhoven speelde zeer aardig in de beginfase en was voetballend veelal de bovenliggende partij, maar de eerste kans was na een kwartier voor de bezoekers. Een inzet van Nicolas Verdier schampte de paal. In de vijf minuten die volgden, raakte Mechelen nog tweemaal het aluminium. Halverwege de eerste helft kwam de eerste Eindhovense mogelijkheid op naam van Anthony van den Hurk, die de hoek voor het uitkiezen had maar de bal recht op doelman Colin Cooseman van Mechelen schoot. Vlak voor rust liet testspeler Daoud Bousbiba even zijn klasse zien, door een man te passeren en daarna van afstand een meter naast te poeieren.

In het kwartier na rust liet Van den Hurk namens de thuisploeg nog twee kansen onbenut, waarna het grote wisselen begon. Beide trainers gaven zo veel mogelijk spelers minuten. In de zeventigste minuut werd de ban gebroken. Na een corner van Eindhoven waren de gasten er razendsnel uit. Nils Schouterden legde breed op Yohan Croizet, die eenvoudig binnen kon schuiven, 0-1.Eén minuut later kwam Lieder in de ploeg. In de 79ste minuut verlengde de spits met succes een voorzet van Anil Koc. Het leer viel via de linkervoet van de testspeler binnen bij de eerste paal, 1-1. Vijf minuten later schoof Lieder de bal met zijn rechter diagonaal de linkeronderhoek in: 2-1.