Volledig scherm
Ricardo Moniz.

FC Eindhoven speelt gelijk in oefenduel tegen Lierse SK

HERENTHOUT - FC Eindhoven heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Lierse SK gelijkgespeeld. Rowell was tweemaal trefzeker. FC Eindhoven, dat aantrad met de testspelers Uiterloo en Mert, kwam al vroeg op een 2-0 achterstand. De ploeg van Moniz speelde met veel ruimte in de rug en dat leverde al snel een tegentreffer op, even later verwerkte Horsten een corner ongelukkig.

Op het bescheiden complex van KFC Herenthout kwam FCE daarna wel wat beter in de wedstrijd. Zo had Van den Hurk twee goede mogelijkheden om wat terug te doen tegen de Belgische tweedeklasser. Bij rust was het nog altijd 2-0, hoewel Lierse ook nog een aantal keer gevaarlijk opdook vanuit de omschakeling.

In de tweede helft kwam onder anderen stagiair Nebihi in het veld, net als de andere aanvallers Lieder en Bousbiba. FC Eindhoven kwam soms dreigend voor het doel, maar het duurde lang voor er werd gescoord. Het was Rowell die goed binnenwerkte van dichtbij. In de slotminuut schoot hij prachtig raak vanaf randje zestien.