Volledig scherm
Anthony van den Hurk. © Kay In t Veen/Pro Shots

FC Eindhoven-spits Anthony van den Hurk op weg naar De Graafschap

EINDHOVEN - FC Eindhoven-spits Anthony van den Hurk maakt zich op voor een transfer naar De Graafschap, waar hij al medisch gekeurd is. De Superboeren hopen de spits, die nog een contract tot en met 2017 in Eindhoven heeft, zo snel mogelijk vast te leggen. "Er is inderdaad interesse voor Anthony, maar het is nog niet rond", zegt Harm van Veldhoven, technisch manager van FC Eindhoven. 

De Graafschap wil Van den Hurk voor 2 jaar vastleggen, maar moet er nog uit zien te komen met FC Eindhoven. De Eindhovense club laat Van den Hurk niet zonder slag of stoot laat gaan; de aanvaller speelde de eerste 2 duels van het seizoen nog in de basis, maar verloor vervolgens zijn plek aan nieuwkomer Rafael Uiterloo. Afgelopen maandag ontbrak hij in de wedstrijdselectie tegen Achilles'29. 

De in Veghel geboren Van den Hurk speelde in de jeugdopleidingen van FC Den Bosch en PSV en maakte in 2012 bij FC Den Bosch zijn debuut in het profvoetbal. In 2013 vertrok Van den Hurk naar FC Eindhoven, waar hij in 76 competitieduels 25 keer het net vond.