Volledig scherm

FC Eindhoven stunt tegen PSV in Lichtstadderby

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft dinsdagavond voor een oefenstunt gezorgd door buurman PSV te verslaan. In het Philips Stadion werd de Lichtstadderby beslist door een doelpunt van Mart Lieder: 0-1

FC Eindhoven kwam heel behoorlijk voor de dag tegen PSV, dat wel de beste en meeste kansen kreeg gedurende de wedstrijd. Ricardo Moniz liet een sterk basiselftal starten en wisselde in totaal twee keer tijdens de sparringspartij. PSV verving elf spelers in de rust, mede daardoor liet de landskampioen geen scherpe indruk achter.

FCE kreeg niet veel mogelijkheden, maar kwam toch een aantal keer voor het doel van respectievelijk Jeroen Zoet en Remco Pasveer. In de tweede helft was het plots raak. Kyle de Silva glipte goed weg bij zijn directe tegenstander en de rebound was voor Lieder: 0-1. PSV drong daarna uiteraard aan, maar gescoord werd er niet meer. Aan de andere kant was Daoud Bousbiba zelfs nog dichtbij de 0-2. Zo kon het dat de Lichtstadtrofee dit jaar naar de Aalsterweg gaat. Vorig seizoen werd het nog 4-0 voor PSV.