Volledig scherm
Menno Koch. © Joep Leenen/Pro Shots

FC Utrecht wil Koch van PSV aantrekken

EINDHOVEN - FC Utrecht heeft zich bij PSV gemeld voor centrale verdediger Menno Koch (22). De bij PSV opgeleide Heezenaar is in De Galgenwaard kandidaat om de vacature van Timo Letschert snel in te vullen. 

PSV is in principe bereid om Koch een seizoen te verhuren, aangezien hij speeltijd op het hoogste niveau nodig heeft. Koch heeft nog een contract tot midden 2018 in Eindhoven en was voorheen vooral actief bij Jong PSV. Hij maakte wel zijn debuut in de eredivisie en in het duel om de Johan Cruijff Schaal speelde de lange verdediger ook mee. Een eerdere verhuurperiode aan NAC (toen nog eredivisionist) verliep bevredigend, maar Koch liep in een duel met Feyenoord een knieblessure op. Inmiddels is hij daarvan volledig hersteld.

Koch mag tot en met dit weekend nog niet vertrekken bij PSV, laat technisch manager Marcel Brands van PSV weten. Daarna neemt de club een definitieve beslissing, maar de verwachting is dat PSV niet moeilijk zal doen. Koch zal nog wel beschikbaar moeten blijven voor het duel van PSV met AZ van zondag, aangezien Jordy de Wijs vrijdag tegen sc Cambuur met Jong PSV speelt. PSV zal met vier centrale verdedigers in de selectie het duel met de Alkmaarders willen ingaan. Voor hem in de pikorde staan Héctor Moreno, Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Schwaab. Of FC Utrecht definitief doorpakt moet na het weekend nog blijken, maar Koch geldt als een zeer serieuze optie in Utrecht. FC Utrecht-trainer Erik ten Hag werkte in het verleden al met de belofte, die in januari 2012 voor het eerst meeging op trainingskamp met PSV 1. Ten Hag was toen nog assistent-coach in Eindhoven, onder Fred Rutten.