Volledig scherm
© Thinkstock

FEI laat voor de overname nog een flinke omzetstijging zien

EINDHOVEN – De aanstaande eigenaar van FEI Company, het Amerikaanse Thermo Fisher Scientific, kan heel tevreden zijn met zijn aankoop.

Terwijl de formaliteiten vanwege die aankoop voor 3,8 miljard euro nog lopen, presenteerde FEI vrijdag een flinke omzetstijging. De omzet bedroeg in het tweede kwartaal 259 miljoen dollar (232 miljoen euro), 16 procent meer dan de 224 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De nettowinst daalde wel naar 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) van 37 miljoen een jaar eerder.

FEI Company lijkt goede vooruitzichten te hebben, omdat er voor 259 miljoen dollar, net zoveel als de omzet, aan nieuwe orders werden geworven. Het orderboek van de producent van elektronenmicroscopen, met een grote onderzoeks- en productievestiging in Eindhoven, bedroeg daardoor 651 miljoen dollar (584 miljoen euro). Dat is 110 miljoen meer dan een jaar eerder.

Vanwege de overname door Thermo Fisher, die naar verwachting begin volgend jaar wordt geëffectueerd, wil het bedrijf geen voorspellingen doen.