Volledig scherm
Stage TFD in Eersel

Felle strijd om de festivalganger in regio (poll)

EINDHOVEN - Voor wie afgelopen weekend niet thuis wilde zitten, lag keuzestress op de loer. Heeft u even? Het The Flying Dutch-festival in Eersel met dé top-dj's van Nederland, het urban culture-festival Emoves in Eindhoven, het Drakenboot-festival in Helmond, het tweedaagse Muziek op de Dommel in de tuin van de Technische Universiteit Eindhoven, het foodtruckfestival op het Stadhuisplein...en dan hebben we het nog niet over tal van kleinere evenementen in de steden en dorpen in de regio.

De strijd om de festivalganger woedt in deze voorjaars- en zomermaanden in volle omvang. Hebben ze last van elkaar? "Ja en nee", zegt Dave van den Berg van Emoves. "Als organiserende partijen hebben wij er van tevoren natuurlijk ook over gesproken. Maar we merken eigenlijk geen verschil nu we in één weekend zitten met The Flying Dutch. Natuurlijk werkt het weer enorm mee."

Muziek op de Dommel
Druk was het ook in de tuin van de TU/e in Eindhoven. Daar vond de zevende editie van Muziek op de Dommel plaats. De tweedaagse koestert in het palet van evenementen van afgelopen weekeinde een eigen plekje. Het publiek bestaat uit gezinnen met jonge kinderen en liefhebbers van klassieke muziek. 

Rrrrollend
Op het Stadhuisplein stelden zich vrijdag een groot aantal foodtrucks op. In het hart stonden lange tafels met banken, een dj zorgde voor relaxte muziek. 'Rrrrollend' is een rondreizend circus en de eerste editie in Eindhoven werd er een met gemengde gevoelens. "We zijn tevreden hoor, maar we hadden eerlijk gezegd iets meer mensen verwacht", zegt Trudy Kwik van Rrrollend.

Extra tegenvaller was dat onverlaten zaterdagnacht een knop omzetten in een elektriciteitspaddestoel, ondanks de aanwezige beveiligers. Zeven trucks stonden 's ochtends zonder stroom, van twee ervan kon de voorraad worden weggegooid. Zij verlieten het terrein al vroeg in de middag.

Volledig scherm
Drakenbotenrace © Rene Manders
Volledig scherm
Een van de graffitikunstenaars die in de Berenkuil aan het werk zijn tijdens Step in the Arena. © Kees Martens/fotomeulenhof