Ferry van den Broek uit Eindhoven: De onverwachte val van een rijzende VVD-ster

EINDHOVEN - Het ene moment is Eindhovenaar Ferry van den Broek nog een gevierd politicus die een glanzende carrière in de landelijke politiek wordt toegedicht. En het volgende moment vertrekt de VVD'er met de staart tussen de benen uit de politiek, en gaat hij mogelijk zelfs uit de stad.

Volledig scherm
VVD'er Ferry van den Broek verlaat de politiek.

Volkomen onverwacht maakte VVD-fractievoorzitter Hans Rozendaal maandagavond laat bekend dat Van den Broek per direct ontslag neemt als gemeenteraadslid. Van den Broek is door de rechtbank persoonlijk failliet verklaard. En hij wil zich focussen op het oplossen van de problemen.

Druk

Dat lijkt een stap die te begrijpen is. Ware het niet dat hiermee niet het hele verhaal verteld is. Want het voormalige Eindhovense politieke talent van het jaar in 2012 vertrekt niet geheel en al uit vrije wil uit de politiek. Dat gebeurt ook onder druk van de VVD.

Failliet

Wat is namelijk het geval. Vorige week dinsdag wordt de ambitieuze 27-jarige ondernemer en politicus door de Bossche rechtbank failliet verklaard. Eén schuldeiser heeft nog een bedrag van 5.000 euro van hem tegoed. Daarnaast loopt er nog een zaak over achterstallige huurpenningen, zo bevestigt curator mr. Dirk School uit Boxtel.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant.