Volledig scherm
© Thinkstock

Fietsendief aangehouden in Eindhoven voor slaan met fietsketting en drugsbezit

EINDHOVEN - Een 54-jarige fietsendief is zondagavond rond 23.30 uur in Eindhoven aangehouden nadat hij betrapt was op het stelen van een fiets op de Nieuwe Fellenoord. Een voorbijganger zag dat de dief met een kniptang het fietsenslot probeerde open te breken van een damesfiets.

De passant vertrouwde het zaakje niet en maakte met zijn telefoon foto's van de andere man. De dief zag dat en haalde een fietsketting uit zijn tas en dreigde met de ketting te gaan slaan. De voorbijganger wist de aanval nog net af te slaan, rende hard weg en waarschuwde de politie. Agenten wisten de fietsendief, op basis van zijn signalement, even later aan te houden op de Hemelrijken. De man bleek ook in het bezit van drugs te zijn. Hij had drie bolletjes met vermoedelijk heroïne en cocaïne bij zich.

Duizend euro
Ook was de man in het bezit van een damestas met daarin ruim duizend euro. In een tweede tas vond de politie inbrekerswerktuig, waaronder een kniptang. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek en de verdachte is vastgezet. De voorbijganger deed aangifte van poging tot zware mishandeling.