Volledig scherm

Fietskoerier Eindhoven vindt pakjesfiets snel terug

EINDHOVEN – Een snelle buurtactie heeft de opvallende pakjesfiets van fietskoerier Tour de Ville in Eindhoven dinsdagmorgen al weer terugbezorgd.

Het voertuig werd gevonden op een afgesloten binnenplaats, maar onduidelijk is wie ermee vandoorging. Dat maakte Mark de Jong van de fietskoerier dinsdagmorgen bekend: "We zijn er blij mee, scheelt ons toch een hoop gedoe." Volgens hem stond de fiets even geparkeerd met een lekke band. De koerier moest een nieuwe band halen. In die tijd verdween de driewieler met een overigens lege bak, want de pakjes waren eruit gehaald.

Volgens De Jong zijn er meteen in de buurt bij de Tongelresestraat briefjes opgehangen waarin onder meer vindersloon werd beloofd. Daarop kreeg Tour de Ville een reactie van iemand die wist waar de trike stond. Het bedrijf werkt nog aan een aangifte en zoekt ook videobeelden van de diefstal.

Tour de Ville werkt aan een pilot voor bezorging van pakjes op de fiets in de stad samen met DHL. Dit was de eerste driewieler met bak waarmee het bedrijf werkt. Er zouden nog een of twee vierwielers ontwikkeld door DHL volgen.