Volledig scherm
Organisatoren Marieke en Wilbrand Meischke bij hun 'Winter'-flat, decor van FlatFest zondag. foto René Manders/fotomeulenhof

FlatFest: festival met mooiste uitzicht van Nederland

EINDHOVEN - In de Holstraat in Eindhoven wordt zondag 25 september Nederlands eerste flatfestival gehouden. Een keur aan artiesten treedt op. Van klassiek (Strijps Kamerkoor) tot Turks (Göksel Yilmaz Ensemble) en flamenco (Eric Vaarzon Morel), van americana (Tip Jar) tot nederpop (Marcel de Groot) en Ethiopisch (Minyeshu). En meer.

Dit alles speelt zich af in tien verschillende appartementen van de 'Winter'-flat aan de Holstraat in Gestel. Organisatoren én bewoners zijn Marieke Meischke (1964), songwritingcoach, en partner Wilbrand Meischke (1965), beroepsbassist. Deed recent de 'Achter Glas'-tour met Boudewijn de Groot, en toert momenteel met de 3JS.

Is dit Neerlands eerste flatfestival?
Marieke: ,,Voor zover wij weten wel, ja. Ik heb veel voor festivals gewerkt en bedacht dat het ook wel leuk en logistiek heel overzichtelijk zou zijn om het eens in één flat te organiseren. Je hebt geen gedoe met vergunningen voor buiten, je kunt gewoon de lift nemen naar een andere concertruimte."

Het festival is van 12.30 uur tot 18.00 uur en het kost 5 euro. Meer informatie op: facebook.com/FlatFestNL

Lees donderdag meer over FlatFest in de papieren krant of via de e-paper.