Volledig scherm
De nieuwe zaak Food Galery op Stratumseind 77 met eigenares Ellen van den Burg en haar zakenpartner Lukas van Brakel. © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Food Gallery zorgt voor meer allure op Stratumseind

EINDHOVEN - Met de opening van de FoodGallery aan het Stratumseind 77 heeft het pleintje halverwege de Eindhovense uitgaansstraat meer allure gekregen. De afgelopen zaterdag geopende FoodGallery is vooral een eetcafé, zegt eigenares Ellen van den Burg.

"Mensen kunnen van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur terecht voor ontbijt, lunch en diner. En natuurlijk ook voor een kop koffie, een pilsje of wijntje. Daarnaast zijn we ook een galerie voor regionale kunstenaars die wisselend hier gaan exposeren." De derde 'pijler' van het concept is vintage. "Ik heb de hele zaak ingericht met vintage spullen die tevens te koop zijn. De stoelen, banken, krukjes, tafeltjes en alle leuke, andere dingen."

Na dertig jaar Stratumseind met onder andere De Repelsteel en Club R was Ellen toe aan een dagzaak. "Niet meer hele nachten door, ik wilde gewoon wat anders. Enkele maanden geleden viel alles op zijn plek en zijn we bezig gegaan om dit weekend te kunnen openen."