Volledig scherm
© Bavaria

Forse uitbreiding mouterij van Bavaria in Eemshaven

LIESHOUT - Dochteronderneming Holland Malt van Bavaria gaat de mouterijcapaciteit in de Groningse Eemshaven flink uitbreiden.

Deze maand wordt gestart met de bouw, waarmee de capaciteit zal verdubbelen. Bavaria is sinds eind 2014 volledig eigenaar van de mouterij en opslag in de Eemshaven en Lieshout. Met de nieuwe uitbreiding worden in de Eemshaven 2 moderne torens bijgebouwd waarmee de moutcapaciteit zal verdubbelen van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar. De totale capaciteit van de 2 mouterijlocaties komt daarmee op 405.000 ton mout per jaar.

Directeur Jos Jennissen van Holland Malt: "Tot 2025 verwachten we een groei van de wereldwijde bierconsumptie van ongeveer 15 procent. Daarnaast zien we trends, zoals de opkomst van speciaalbieren, die de vraag naar mout beïnvloeden. We willen van Holland Malt Eemshaven de meest duurzame en grootste mouterijlocatie van Europa maken, van waaruit we onze thuisregio Europa en de hele wereld bedienen."

50 procent van de productie van Holland Malt is op dit moment voor de Europese markt. De andere helft gaat naar Azië, Afrika en Latijns-Amerika.