Volledig scherm
© Thinkstock

Foto-expositie Verbinding in De Kruisruimte Eindhoven brengt wijk Doornakkers in beeld

EINDHOVEN - In De Kruisruimte op Generaal Bothastraat 7E vindt op zaterdag 11 juni om 13.00 uur de opening plaats van de foto-expositie Verbinding.

Drie ervaren amateurfotografen zijn vaak in de wijk Doornakkers of wonen er. Conor Trawinski, Jan Le Pair en Guus Maas kennen de wijk dus goed en hebben er veel connecties. Op een voor hen kenmerkende maar onderling heel verschillende wijze brengen ze netwerken van mensen in deze wijk in beeld. Niet alleen de connecties tussen bewoners zijn zichtbaar, ook de kijk van de fotografen daarop. Soms beleefden ze dingen bewust op afstand, soms mochten ze heel dichtbij komen.

Bij dit project kregen de fotografen hulp van Sylvia van Aggel van Vitalis Berckelhof, die haar netwerk inzette als coördinator. Het project is mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Cornerspot en Vitalis Berckelhof. Na de opening op zaterdag 11 juni is de gratis expositie nog te zien op 12 juni (van 13.00 tot 17.00 uur), 13 juni (van 14.00 tot 17.00 uur) en 17, 18 en 19 juni (van 13.00 tot 17.00 uur).