Volledig scherm
© Thinkstock

Fusie zorgt voor leidende IT-specialist in Eindhoven

EINDHOVEN – Magnaview uit Eindhoven fuseert met ProcessGold Duitsland in Frankfurt en ProcessGold Nederland in Apeldoorn tot een nieuwe, internationaal leidende speler op het vlak van process mining. 

Het fusiebedrijf, omgedoopt tot PG International, sluit een exclusieve samenwerking met de Franse partner Partnersoft en blijft in Eindhoven gevestigd. Process mining is de methode die met slimme algoritmen processen uit computersystemen automatisch visueel maakt.

Organisaties krijgen hiermee relatief eenvoudig inzicht in valkuilen, risico's, of processen wel voldoen aan wet- en regelgeving en hoe die stromen efficiënter kunnen worden gemaakt.

Bij PG International komen 28 mensen te werken, maar groei ligt voor de hand. Magnaview, gevestigd in het innovatielab op het TU/e-complex, brengt met 16 arbeidskrachten de meeste mensen in. Het nieuwe moederbedrijf blijft de naam Magnaview inzetten in de medische sector.

Directeur-eigenaar Erik-Jan van der Linden van Magnaview wordt directeur van het nieuwe fusiebedrijf. "Nu we de fase van opstartend bedrijf zijn ontgroeid, is het tijd om een nieuw onderkomen te vinden in het centrum van Eindhoven." Dit jaar zal de omzet uitkomen op 2 miljoen euro, voor volgend jaar is een omzet van 3 tot 4 miljoen euro voorzien.

Lees woensdag meer in het ED, of via de digitale krant.