Volledig scherm
Gastón Pereiro. ANP

Gastón Pereiro heeft na afscheid ook primeur bij PSV

EINDHOVEN - Het was zaterdagmiddag even afwachten wie tegen VV Dongen (1-3 eindstand voor PSV) de eerste goal in een PSV-shirt met daarop energiedirect.nl zou maken. Na een half uur kreeg Jürgen Locadia een penalty omdat hij werd aangetikt en schoot Gastón Pereiro onberispelijk binnen. 

De man die tijdens een duel de laatste treffer in een PSV-shirt met daarop Philips maakte, werd zo ook de eerste doelpuntenmaker bij PSV in een nieuw sponsortijdperk. "Ik kijk heel erg uit naar mijn tweede seizoen bij PSV en voel me fit", zei Pereiro na afloop. "Mijn vakantie heb ik doorgebracht in Uruguay, bij familie en vrienden. Op 24 juni ben ik teruggekomen en afgelopen week hebben we al hard gewerkt."

Locadia gunde zijn ploeggenoot de goal zonder een spoortje twijfel. "Ik heb in de voorbereiding al vaker als eerste gescoord." Voor Locadia worden het spannende weken. Vorig jaar zag hij het niet meer zitten, omdat hij de strijd met Luuk de Jong om de positie als centrumspits verloor. Daarna vocht hij zich terug aan de linkerkant en kreeg hij een basisplek. Bij PSV denken velen dat er inmiddels een 'andere kop' dan vorig jaar op Locadia staat en dat hij dit seizoen opnieuw op de goede manier voor zijn kansen wil gaan, of dat nu op de zijkant of centraal voorin is.