Volledig scherm
© Bert Jansen

Gebiedsverbod voor beschoten crimineel Dennis S. uit Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense crimineel Dennis S. die op 16 augustus levensgevaarlijk gewond raakte bij een liquidatiepoging voor zijn woning krijgt een gebiedsverbod van drie maanden. S. weigert volgens zijn advocaat Marcel Heuvelmans bepaalde vragen van justitie te beantwoorden en krijgt daarom geen beveiliging. 

Het gebiedsverbod is daar het gevolg van. Volgens justitie wijst Dennis S. zelf de beveiliging af. Dat verbod werd hem vandaag in het ziekenhuis door politie en gemeente overhandigd. S. mag zich niet vertonen in Burghplan; de buurt tussen de ring, Geldropseweg, Sint Bonifaciuslaan en Puttensedreef.

Toenmalig burgemeester Van Gijzel oordeelde twee weken geleden nog dat er geen gebiedsverbod nodig was. 'De burgemeester (Jorritsma, red.) is, op basis van recente politie-informatie, van mening dat de veiligheid in de buurt het best gewaarborgd is, als deze betrokkene niet in of bij de woning verblijft', meldde de gemeente vrijdagmiddag in een persbericht.

S. was door vier kogels geraakt tijdens de aanslag. Het gaat lichamelijk iets beter met hem. Zijn advocaat had inmiddels enkele korte gesprekken met S.. De 34-jarige Eindhovenaar wordt nog steeds bewaakt.

"Hij zou het liefst terugkeren naar zijn eigen woning. Maar hij snapt dat de rust moet terugkeren in de buurt", zegt Heuvelmans. S. vindt het gebiedsverbod 'dubbel' volgens zijn advocaat. "Je wordt slachtoffer van een aanslag en dan krijg je als slachtoffer een gebiedsontzegging aan je broek."