Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Geen besluit over opknapbeurt sporthal Tivoli in Eindhoven

EINDHOVEN - Het is nog niet zeker dat sporthal Tivoli in Eindhoven opgeknapt wordt. Het besluit daarover is uitgesteld, zo heeft de Eindhovense gemeenteraad dinsdagavond bepaald.

Dat gebeurde op voorstel van fractievoorzitter Mieke Verhees van de PvdA. Verhees wil beter onderzocht hebben of het toch niet mogelijk is een nieuwe sporthal te bouwen. Ze kreeg daarvoor steun van alle andere fracties in de gemeenteraad van Eindhoven.

Het Eindhovense college van B en W is van plan de verouderde sporthal Tivoli op te laten knappen. Daardoor moet het mogelijk worden dat deze hal ook gebruik kan gaan worden door de leerlingen van de vmbo-school die momenteel vlakbij aan de Piuslaan wordt gebouwd.

Daarmee wordt bereikt dat de sporthal de buurtfunctie behoudt die deze nu ook al heeft, aldus B en W. Een nieuwe hal bouwen aan de Piuslaan is in de ogen van het college van B en W veel te duur en daardoor niet haalbaar.

Plan
Mieke Verhees trekt die stelling echter in twijfel. "Er ligt al een hele tijd een plan waarbij de oude sporthal gesloopt wordt en plaats maakt voor nieuwbouw van het Woonbedrijf."

De nieuwe sporthal komt dan bij de de vmbo aan de Piuslaan. "Voordeel daarvan is dat ook dat gebied een nieuwe impuls krijgt. En de buurtfunctie van de sporthal kan ook op die plek behouden worden", aldus de PvdA-fractievoorzitter.

Maar volgens B en W is dat toch te duur? "Dat weten we als raad niet precies. Dat inzicht hebben we niet, en dat moeten we wel hebben willen we een weloverwogen beslissing nemen."

Volgens Verhees kan het best zo zijn dit 'droomscenario' wat duurder uitvalt. "Maar als we voor een ton extra per jaar kunnen bereiken dat het hele gebied een impuls krijgt, dan hebben we dat er wel voor over."

Wethouder Jannie Visscher (SP) zegt zich wel 'te kunnen herkennen in de twijfels' van de raad. Daarom komt er snel een extra informatieavond.