Volledig scherm
© Kay In t Veen/Pro Shots

Geen finaleplaats voor PSV op eigen Otten toernooi

EINDHOVEN - Na de toernooiwinst van vorig jaar tegen FC Barcelona (4-0) moet het hoogste jeugdteam van PSV ditmaal genoegen nemen met een plaats om de derde en vierde plaats. Tegen Anderlecht werd in de kruisfinale met 1-2 verloren.

Al na zeven minuten nam de ploeg uit Brussel een 0-1 voorsprong door een treffer van Clement Petit, die met hoofd fraai scoorde na een voorzet van de rechterflank. Twaalf minuten later mocht dezelfde Clement Petit namens Anderlecht een penalty nemen. Voor de tweede keer dit toernooi stopte PSV-doelman Youri Roulaux de strafschop.

Vier minuten na rust kwam PSV op gelijke hoogte door een doelpunt van Justin Lonwijk, 1-1. Daarna kwam PSV goed weg dat Anderlecht-speler Daam Foulon bij een doelpoging van dichtbij de lat trof. In de slotfase viel dan toch de beslissing in het nadeel van de Eindhovenaren. Jorn Vancamp kreeg van de PSV-defensie vrije doorgang. Daar wist de Belgische aanvaller wel raad mee, 1-2.

PSV treft in de troostfinale FC Barcelona. Aanvang 13.40 uur. De Catalanen verloren met 2-1 van Manchester United. De finale begint om 15.00 uur waar Anderlecht en Manchester United tegenover elkaar staan.