Volledig scherm
Paulien Pistor weg als gemeentesecretaris van Eindhoven.

Gemeentesecretaris Eindhoven weg

EINDHOVEN - Gemeentesecretaris Paulien Pistor gaat medio september weg bij de gemeente Eindhoven. Pistor kiest na ruim vijf jaar voor een 'nieuwe uitdaging', zo maakt de gemeente bekend in een persbericht. Wat die nieuwe uitdaging is, staat er niet bij vermeld.

De komende tijd gaat de gemeente Eindhoven aan de slag met de werving van een nieuwe gemeentesecretaris. In afwachting daarvan wordt de functie vanaf september waargenomen door een interim-gemeentesecretaris.

Enerverend
Paulien Pistor (1967) is sinds april 2011 gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Eindhoven. Die fase kenmerkt zich door ingrijpende en complexe veranderingen bij de lokale overheid. 'Een buitengewoon uitdagende, enerverende periode, en vooral ook een mooie tijd, waar ik met plezier en voldoening op terugkijk', zo zegt Pistor in het persbericht van de gemeente.

Loyaliteit
In het persbericht roemt Pistor de betrokkenheid en de loyaliteit van de Eindhovense ambtenaren. Daarbij wijst ze ook op de indrukwekkende ontwikkelingen in de stad en de positie die Eindhoven de laatste jaren nationaal en internationaal steeds meer inneemt. Pistor haalt ook de ingrijpende bezuiniging op gemeentepersoneel aan, een operatie die nog steeds loopt. 'Ik heb de onzekerheid en zorg voor de toekomst bij mijn collega's gehoord en gevoeld. Ik realiseer me dat het niet voor iedereen gemakkelijke of goede jaren zijn geweest.'