Volledig scherm
© Thinkstock

Genomineerden Prijs Eindhovens Schrijftalent

EINDHOVEN - Donderdag wordt de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent uitgereikt. Het is de eerste keer dat de wedstrijd voor het beste verhaal in Eindhoven wordt gehouden. Het is opgezet door Bibliotheek Eindhoven, het Natlab, boekhandel Van Piere en coöperatie Dela.

De jury, onder voorzitterschap van schrijfster Manon Uphoff, heeft vijf verhalen genomineerd. Dat zijn Bonte was van Anja Frieling, Boerenzoon van Willy Driessen-Senders, Ars longa vita brevis van Max Leenaerts, De Kruisstraat van Rosa (pseudoniem) en Helmut en de struikelstenen, geschreven door Linda Amendt.

In totaal werden er 72 verhalen ingezonden. Afgezien van het thema 'Levensverhalen uit de stad' waren er amper restricties. De schrijver dient in Eindhoven of omgeving te wonen en het verhaal moest tussen de 1000 en 5000 woorden omvatten. Wat de jury opviel was de grote betrokkenheid bij Eindhoven; soms was die nostalgisch, soms ook vol bewondering voor de ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt.

De uitreiking van de prijs is in het Natlab, in aanwezigheid van de juryleden. De winnaar krijgt 500 euro en ontvangt een fraai vormgegeven publicatie van het verhaal. De vijf beste verhalen worden opgenomen in een bundel die eveneens donderdag wordt gepresenteerd.