Volledig scherm
© ANP

Gerbrands en Brands willen met dreigende 'fans' in gesprek

EINDHOVEN - Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV gaf vrijdagavond na de afgelasting van PSV - West Bromwich Albion aan dat hij geen idee heeft welke supporters namens PSV zouden hebben gedreigd. Dreigementen waren volgens de gemeente Arnhem de reden om tot annulering van het duel over te gaan.  

Gerbrands: „Wij willen heel graag weten wie de mensen zijn die voor deze dreiging rond oefenduels zorgen. De politie heeft deze info en deelt dat met de burgemeesters, maar niet met ons. Wij kunnen dus weinig doen omdat we niet weten wie er verantwoordelijk zijn. Wij willen onze verantwoordelijkheid maar wat graag nemen en offeren daar onze tijd voor op. Marcel Brands en ik gaan graag eens een avond zitten met de betrokkenen om eens haarfijn uit te leggen wat dit soort gedrag betekent voor onze club."

De mensen mogen van Gerbrands vervolgens uitleggen welk voordeel PSV zou kunnen hebben bij hun gedrag. "Op dat laatste punt zijn we snel uitgepraat en dat zullen Marcel en ik duidelijk uitleggen. Wie zich PSV-supporter noemt en de club doelbewust schaadt, hoeft zich geen supporter te noemen. En als ik dit soort gedrag normaal begin te vinden, moet ik wat anders gaan doen. De maat is vol. Maar nogmaals, wie het zijn weten we niet. Het kunnen bezoekers van ons stadion zijn, zelfs mensen van buiten de club of mensen met een stadionverbod, ik weet het simpelweg niet. We zouden het wel graag willen weten.”