Volledig scherm
Wethouder Visscher en Ton de Lange van Winkelcentrum Woensel storten het eerste beton voor het nieuwe busstation. © Tom Valstar/fotomeulenhof

Geschil vertraagt bouw van busstation in Woensel-Zuid

EINDHOVEN - De bouw van het nieuwe busstation bij winkelcentrum WoenselXL, aan de kop van de Veldmaarschalk Montgomerylaan, is zeker vijf maanden vertraagd.

Oorspronkelijk zou de overdekte halteplaats voor maximaal acht bussen in augustus worden geopend. De ingebruikname is echter verschoven naar december, bij de ingang van de nieuwe dienstregeling.

Geschil opdrachtgever en gemeente
De oorzaak van de vertraging lijkt een geschil tussen opdrachtgever gemeente Eindhoven en aannemer Kroeze Infra BV uit het Gelderse Beesd.

Het conflict is zo hoog opgelopen, dat Kroeze Infra een hek om de bouwplaats heeft gezet en zogeheten retentierecht heeft afgekondigd, ofwel beslag heeft laten leggen op het werk.

Meerdere meningsverschillen
Directeur Harmen Zuiderveld van Kroeze Infra bevestigt dat de werkzaamheden aan de kop van de Veldmaarschalk Montgomerylaan al 'een tijdje stil liggen'.

Hij stelt dat er sprake is van 'meerdere meningsverschillen' met de opdrachtgever. Voor een toelichting verwijst hij naar de gemeente. Die wil echter niet meer zeggen dan dat er een geschil met de aannemer is over de uitvoering van het HOV2-tracé Veldmaarschalk Montgomerylaan en winkelcentrum Woensel.

In een poging uit de patstelling te komen is er donderdag overleg tussen beide partijen. Eindhoven gaat ervan uit dat ze er 'in goed onderling overleg' uitkomen. Indien dat niet lukt, volgt een juridische procedure om het retentierecht op te heffen.

Volledig scherm
Het nieuwe busstation dat de komende maanden wordt gebouwd op de Montgomerylaan, ter hoogte van de T-kruising met de Winston Churchilllaan.