Volledig scherm
Het Summa College dat omgebouwd moet worden tot lofts. Rechts de Kastanjelaan, links de Frederiklaan.

Gesprek over woningen Summa Eindhoven

EINDHOVEN - Wethouder Wilbert Seuren en het vastgoedduo Foolen en Reijs blijven in gesprek over het verbouwen van het Summa College aan de Frederiklaan tot woningen.

Alleen de insteek is wel anders. De vraag is of het aantal van 420 duurdere huurappartementen dat in de school moet komen, na 2020 of al eerder gerealiseerd kan worden? Seuren zei dinsdag in de gemeenteraad nog eens duidelijk dat het eerder verbouwen tot woningen 'een overdaad' is die 'de markt' niet kan hebben'.

Maar in gesprekken tussen topambtenaren en de projectontwikkelaars laat het college de deur wel op een kier staan, zegt Lee Foolen. Hij wil gaan bouwen als Summa College het pand in oktober 2017 heeft verlaten.

Eerder

Seuren bevestigt aan deze krant dat er gekeken wordt of de ontwikkeling van de voormalige Philips Bedrijfsschool toch eerder al ingepast kan worden in de planning, onder meer afhankelijk van het type woningen.

De discussie gaat over de Prioriteitennota Woningbouw 2016- 2020 en de lijst met projecten die tot en met 2020 gebouwd mogen worden. Summa staat daar niet op omdat er al veel woningen op het naastgelegend Strijp-S gebouwd worden.

Creatieve ondernemers

Over een tijdelijk gebruik door bijvoorbeeld creatieve ondernemers wil Seuren nu niets zeggen, dat is te vroeg. Volgens Foolen is dat niet aan de orde, het vastgoedduo wil alleen bouwen.